Login
Gebruikersnaam
Wachtwoord

Nog geen inlogcode?

Vraag deze aan door een mail te sturen naar info@hamifleurs.nl

Geschiedenis

Hamifleurs B.V. is in 1976 opgericht door Hans Zwemstra en Michel Vijverberg. Zij startten toen met de export van snijbloemen en potplanten naar Frankrijk. Italië en diverse andere landen volgden al snel. De export vond plaats vanuit bloemenveiling FloraHolland in Honselersdijk naar groothandelaren en importeurs in diverse landen.

Plantenactiviteiten afgesplitst
In 1981 trad Paul Franke in dienst. Hij kwam na het overlijden van Hans Zwemstra in de directie. Vijf jaar later, in 1986, zijn de plantenactiviteiten afgesplitst in een aparte B.V.: Hamiplant. Hierdoor werd verdere specialisatie mogelijk.

Dutch Flower Group
In 1994 werd een samenwerking gestart met de Van Duyn Group die in 1999 fuseerde met de OZ van Zijverden Groep uit Aalsmeer. Sindsdien gaan deze partijen gezamenlijk verder onder de naam Dutch Flower Group. Inmiddels exporteert Hamifleurs over de gehele wereld verse snijbloemen. Bijzonder daarbij is dat zowel de in- als verkoop, de financiële administratie, interne logistiek, HR, kwaliteitszaken en de automatisering in eigen beheer worden gedaan.

Modern pand
In November 2001 verhuisde Hamifleurs naar het Trade Parc Westland, gelegen naast bloemenveiling FloraHolland. Daar delen wij een modern pand met andere bedrijven van Dutch Flower Group. Dit pand is geheel geconditioneerd en voorzien van een logistiek systeem.

Nieuwe directie
Algemeen Directeur Paul Franke en Commercieel Directeur Michel Vijverberg zijn per 1 maart 2011 teruggetreden uit de directie. Cor van Staalduinen, voorheen Logistiek Directeur, is sinds 1 maart 2011 Algemeen Directeur van Hamifleurs B.V. Cor van Staalduinen vormt samen met Edwin Beekman, sinds mei 2010 Financieel Directeur, de directie.

Geschiedenis

Specials

Nieuws

> Bekijk alle berichten