Login
Gebruikersnaam
Wachtwoord

Nog geen inlogcode?

Vraag deze aan door een mail te sturen naar info@hamifleurs.nl

De lelie staat in juli op de Bloemenagenda

20-06-2018

In juli staat de imposante lelie in de spotlight. Een bloem met een grote verscheidenheid aan verschijningsvormen en dito symboliek.

Er valt veel te vertellen over de lelie
De veelzijdige lelie is regelmatig onderwerp van gesprek op Mooiwatbloemendoen.nl. We houden enorm van haar geur en creëerden daarom een huisparfum met de bladeren van de lelie als hoofdingrediënt. De lelie staat ook bekend om haar geneeskrachtige werking. Lees er meer over in het artikel over de leliepleister. Kunt u geen afscheid nemen van deze beauty? Droog de lelie en bewaar de bijzondere bloem voor altijd.

Lelies voor iedere gelegenheid
De prachtige lelie is wel een beetje een vlekkenmaker. Haar stuifmeel kan pardoes op de verkeerde plek terechtkomen en een vlek geven. Lees alles over stuifmeel en hoe de consument die vlek er gewoon weer uitkrijgt. Er zijn ook lelies zonder stuifmeel en die zijn dermate geschikt voor in een trouwboeket. Waarom? De symboliek van de lelie past perfect bij de viering van de liefde. Vergeet de lelie ook niet in sombere tijden. De bloem kan naast een prachtig uiterlijk ook een prachtige betekenis meegeven aan een rouwboeket.

Herkomst, verschijningsvormen, symboliek en verzorging van de lelie
Op Mooiwatbloemendoen.nl/lelie kunt u veel achtergrondinformatie vinden over de lelie. Onder andere dat je ze tot aan Siberië in het wild kunt tegenkomen, dat er lelies zijn van wel 25 centimeter en dat de bloem symbool staat voor vrouwelijkheid. Maar ook gekke weetjes zijn hier voor u en de consument te vinden. Wist u dat dubbele lelies geen meeldraden hebben? Niet geheel onbelangrijk geven we in de bloemenwijzer specifieke tips & tricks om lelies zo lang en mooi mogelijk in de vaas te houden.

Bron: Bloemenbureau Holland

« Terug naar het overzicht

De lelie staat in juli op de Bloemenagenda

Specials

Nieuws

> Bekijk alle berichten

Direct From Growers

Kalender

27
National holiday of the French community
27 september 2018
2
Grandparents' Day
2 oktober 2018
> Bekijk hele kalender