Login
Gebruikersnaam
Wachtwoord

Nog geen inlogcode?

Vraag deze aan door een mail te sturen naar info@hamifleurs.nl

Meet the grower: CoasTulip

10-03-2017

In het NoordHollandse Heemskerk liggen de bedrijven van CoasTulip er vredig bij. Tulpeninkoper Jeroen Beishuizen heeft voor zijn bezoek aan CoasTulip een mooie dag uitgezocht. De zon doet zn werk, en je kunt het enthousiasme van de tulpenbollen bijna voelen. Het is voorjaar! En bij voorjaar horen tulpen. Daarom een kijkje in de keuken van CoasTulip. 

Op het moment dat Jeroen de kwekerijen bezoekt is het daags voor vrouwendag. Voor Jeroen een goed moment om weer bij te praten met de kwekers. De tulpengekte voor vrouwendag is bij Hamifleurs net achter de rug, dit is de tijd om te zien hoe het onze leveranciers vergaat. 

Het is nog geen vrouwendag, is het dan niet een erg drukke tijd om langs te gaan?
“De meeste van onze bloemen gaan naar Rusland en zijn al vertrokken. De piek is voor ons dus net voorbij.” aldus Jeroen. “Ik vind het erg waardevol om regelmatig op de kwekerijen van onze leveranciers langs te gaan. Sowieso vind ik het prachtig om het product te zien groeien en met de kwekers te praten over onze gedeelde passie. Bovendien hoor je weer een hoop nieuwe ontwikkelingen, en natuurlijk is het na zo’n drukke vrouwendag piek, best lekker om een dag door de velden te lopen”.

En wat voor een velden. De kwekers van CoasTulip behoren tot het topsegment van Nederlandse tulpen. De kwekers telen de bloemen met heel veel passie en in de volle grond. De bollen die 4 maanden geleden gepoot zijn, hebben intussen hun kop boven het zand uitgestoken en beginnen wat kleur te krijgen. Rijp voor de oogst. Erwin de Wit zegt vol trots: “Onze tulpen krijgen écht de tijd om te groeien. Dat maakt ons product uniek. Je kunt het vergelijken met de vleescategorie. Onze tulpen zijn de ‘scharreltulpen’ onder de tulpen. Alles binnen onze bedrijven staat in het teken van de beste willen zijn. Het resultaat: de hoge kwaliteit tulpen, met grote bloem, diepe kleur en sterke steel. Je ziet het echt terug in het vaasleven.” 

Na het rondje over de velden en door de rolkassen gaan we de schuur in waar een handvol medewerkers de bloemen ‘aflever klaar maken’. De snijmachine verwijdert de bollen van de stelen, en de bloemen worden keurig op maat gesneden. Aan het eind van de band staat Rick Winter, die de tulpen zorgvuldig samenvoegt in de herkenbare CoasTulip hoes. Met beleid. Het resultaat; een veilingkar vol emmers met prachtige tulpen. In de herkenbare hoes uiteraard. De kar wordt naar de koelcel gereden, waar hij wacht op de rit die komen gaat. 

Eerlijk en open
Op de vraag waarom Jeroen me naar deze kwekers heeft meegenomen, reageert hij “ik werk met deze kwekers erg prettig samen. De communicatie gaat vaak snel, via telefoon, Whatsapp en mail weten we elkaar goed te bereiken. Daarnaast zijn we allebei eerlijk en open met betrekking tot verwachtingen en informatie. Die duidelijkheid is super prettig.” Erwin vult aan “daarbij biedt Hamifleurs continuïteit, en leveren wij een product met een uitstraling die past bij veel klanten van Hamifleurs.”

CoasTulip is een samenwerking van vijf passievolle tulpenkwekers die allen kweken in de vollegrond; de ambachtelijke manier. De samenwerking bestaat nu twee jaar en met goed resultaat. Deze jongens begrijpen waar het om gaat. Hoe indrukwekkend! Ik ben fan!

CoasTulip Tulpenactie
Exclusief voor de klanten van Hamifleurs:

Gemixte bakken met 5 kleuren coasTulips. Ga naar de webshop voor de prijs 

 

« Terug naar het overzicht

Meet the grower: CoasTulip

Specials

Nieuws

> Bekijk alle berichten