Login
Gebruikersnaam
Wachtwoord

Nog geen inlogcode?

Vraag deze aan door een mail te sturen naar info@hamifleurs.nl

Meet the grower: De Haas Calla's

1-08-2017

Op een kleine vijf minuten rijden van Hamifleurs staan in een kas de mooiste Calla’s hun best te doen om de bewolkte buitenwereld wat op te vrolijken. De Calla, die ook luistert naar de naam Zantedeschia, is een graag geziene stijlvolle gast op feestelijke gelegenheden, en dus ook bij een groot deel van onze klanten een populaire bloem. Inkoper Pim Schox brengt een bezoek aan de Lierse vestiging van De Haas Calla’s, waar we hartelijk welkom worden geheten door Martijn en Arschwin. Tijdens een lekker kopje koffie vertelt het team over het bedrijf en hun passie: de Calla. 

De Haas Calla’s kweekt een breed assortiment snijcalla. In de vestiging in De Lier worden 6 soorten geteelt, en tel daar met de vestiging in Spanje erbij nog maar 6 bij op, welke worden aangeboden in verschillende maten. ‘Natural beauty’ is de slogan die prijkt op alle communicatie. Hieruit blijkt dat de Calla’s die de sorteerschuur van De Haas verlaten, een vanzelfsprekende en natuurlijke schoonheid bevatten. Calla krijgt bij deze heren de aandacht die het product verdient!

Met recht een marktgerichte kweker
Inkoper Pim komt hier regelmatig om te zien en horen hoe het met de teelt gaat. Door te kopen bij De Haas Calla’s gaat Pim voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Er zijn speciale programma’s ingericht met Hamifleurs en de Dutch Flower Group om beter marktgericht te produceren. Hierdoor weet zowel kweker als koper waar hij aan toe is qua aantallen en prijs. “De open communicatie hierover is toch wel de basis van een goede samenwerking. Het voelt echt als partnership. Bovendien kan ik er vanuit gaan dat de kwaliteit goed is”, aldus Pim. Martijn vult aan “het hebben van een goede klik is erg belangrijk. En door onze transparante aanpak weten we beiden waar we aan toe zijn”. 

Wat De Haas Calla’s onderscheidt is dat de klant centraal staat binnen alle facetten van de organisatie, en de vertaling hiervan in hun marktbenadering. Bij elke aanvraag wordt goed doorgevraagd naar wat er wordt verwacht. “Hierdoor zitten we altijd goed in de producten die we aanbevelen. Als een koper vraagt om een bepaalde steellengte, proberen we altijd te achterhalen wat de reden hiervoor is. Wellicht is een wat grotere kelk een belangrijker gegeven. Het heeft voor ons geen zin om alleen toeleverancier te zijn, daar komt de behoefte naar samenwerkingen weer naar voren. Bovendien produceren we op maat. Het heeft geen zin om de kas vol te zetten wanneer we het niet kunnen verkopen en hiermee de markt overspoelen”, aldus Martijn. 

Productspecialist in Calla
Qua automatisering loopt De Haas Calla’s voorop. “Onze visie dat de klant centraal staat komt duidelijk terug in onze webshop. Deze hebben we zelf ingericht en samen met andere kwekers bieden we hierin een compleet assortiment aan. De voorraad beheren we zelf. We merken dat dit erg goed ontvangen wordt in de markt. Uit alles blijkt dat we hier te maken hebben met twee specialisten. De heren weten waar ze het over hebben en zijn echte liefhebbers van dit prachtige product.

Beschikbaar onder Direct From Growers
Het aanbod calla’s van De Haas Calla’s vindt u onder de Direct From Growers selectie in onze webshop. Ga naar www.hamifleurs.nl of neem contact op met uw accountmanager via +31 174 639999.

De Haas Calla's: https://youtu.be/pKKGqtmfPYQ

« Terug naar het overzicht

Meet the grower: De Haas Calla's

Specials

Nieuws

> Bekijk alle berichten