Login
Gebruikersnaam
Wachtwoord

Nog geen inlogcode?

Vraag deze aan door een mail te sturen naar info@hamifleurs.nl

Meet the grower: Kuipers skimmia

20-10-2017

Aan de rand van het mooie Boskoop staan 7 hectaren vol rode en witte besjes te schitteren in de zon. Inkoper John Vogel brengt een bezoek aan Kuipers Skimmia, waar eigenaar Siets ons enthousiast begroet terwijl hij aan komt lopen. De rode en witte skimmia tinten stralen ons tegemoed. Bijzonder product eigenlijk, zijn het nou bloemen of besjes? Goede vraag om straks te stellen neem ik mezelf voor!
Kuipers Skimmia behoort tot de top van de Nederlandse skimmia kwekers. Met goede kwaliteit en een assortiment dat tevens een aantal niet alledaagse soorten bevat weet Kuipers Skimmia zich te onderscheiden. Hij begint enthousiast te vertellen. “Mijn vader is ooit begonnen met het telen van Skimmia als tuinplant. Het was een ‘vergeten tuinplant’ en hij zag kansen om deze weer aan de man te brengen. Het bedrijf groeide uit tot een succesvol adres waar de handel graag haar kwalitatieve handel kocht.” Toen het bedrijf jaren later in handen kwam van Siets en broer Ron begon Kuipers Skimmia met een stuk productontwikkeling. -Er werd geexperimenteerd en men kreeg het voor elkaar de Skimmia met veel langere takken te telen die geschikt waren voor verwerking in najaars en kerstboeketten.

Onder begeleiding van Royal Flora Holland werd Kuipers Skimmia steeds meer bekend in de snijbloemen wereld.
De snijskimmia blijkt een gouden greep. Op dit moment komt 80% van de omzet vanuit de snijbloemen, en 20% vanuit de tuinplanten. Doordat de broers in teeltpotten telen in plaats van de volle grond, hebben de bloemen zware kwaliteit. De planten krijgen qua water en voedingsbehoefte alles wat ze nodig hebben. Bovendien levert Kuipers Skimmia ook in de winter vorstvrije producten vanwege de verwarmde kas.
Op de vraag wat de relatie met Hamifleurs bijzonder maakt zegt Siets direct, “John was mijn eerste klant toen wij met snijbloemen begonnen. Hij had er vertrouwen in, en dat was precies wat wij op dat moment nodig hadden. Ik heb veel van de visie van Hamifleurs op de markt geleerd, en de input die ik krijg gebruiken wij bij strategische keuzes die we moeten maken.” John vervolgt  “de gunfactor naar elkaar is hoog en dat is heel prettig samenwerken.”
Op de vraag of het bloemen of besjes zijn is Siets zijn reactie; “Het zijn eigenlijk bloemknopjes. Pas in April breken de knopjes open en komen er kleine witte bloemetjes te voorschijn die kort bloeien. Gaaf toch!”
En vol nieuwe kennis over het product keren we terug naar het mooie Westland. Kuipers Skimmia en Hamifleurs hebben een speciaal aanbod vanwege deze Meet the grower. Vanaf week 47 is een speciale geverfde mix beschikbaar in de webshop. Klik hier indien u hier meer informatie over wilt ontvangen.

« Terug naar het overzicht

Meet the grower: Kuipers skimmia

Specials

Nieuws

> Bekijk alle berichten

Direct From Growers

Kalender

27
National holiday of the French community
27 september 2018
2
Grandparents' Day
2 oktober 2018
> Bekijk hele kalender