Login
Gebruikersnaam
Wachtwoord

Nog geen inlogcode?

Vraag deze aan door een mail te sturen naar info@hamifleurs.nl

Top 5 zomerbloemen

20-06-2018

Het mooie aan verschillende seizoenen, is dat het assortiment bloemen je kan vertellen welk seizoen het is! We hebben een top 5 van onze zomerbloemen voor je geselecteerd.

1.       Helianthus
Wat als je één bloem zou mogen kronen tot koningin van de zomerbloemen? Dan kies je toch zeker de majestueuze zonnebloem! Wist je dat de bloem in de natuur overdag meedraait met de zon? Ze wilt geen straaltje missen. De zonnebloem kennen we vooral als de gele schoonheid, maar er zijn ook oranje, bruine, crèmekleurige en donkerrode versies. Welke verschijningsvorm je ook kiest, de zonnebloem staat garant voor een flinke portie zomergevoel.

2.       Celosia
Maak een feestje van het vrolijkste seizoen met verrassende krullen en pluimen. Meng de Celosia met andere bloemen in een boeket en het heeft direct een exclusieve uitstraling. Stijlvol zomers! De vaak felgekleurde kam is vergroeid aan de stengel en de werkelijke bloemen zitten aan de zijkanten van de kam. Vaak met honderden tegelijk. De kleuren van de bloem matchen perfect bij de zon: rood, oranje, geel en roze. Leuk om te weten: oorspronkelijk komt de Celosia uit de tropische delen van Azië en Afrika.

3.       Gladiool
Er zijn zo’n 260 soorten en veel verschillende mogelijkheden en symbolieken. Zo is de knol van de Afrikaanse schone een lekkernij, antibuikkrampmiddel en splinterverwijderaar. Je werd en wordt ermee bedolven na een overwinning en bij een begrafenis laat je ermee zien dat je de overledene gaat missen. Daarnaast kun je er symbolisch een hart mee doorboren. De Gladiool staat voor overwinning, bewondering en trots, kracht en schoonheid. Maar laten we deze zomer vooral genieten van de stengels met prachtige bloemen. Kies voor wit, rood, geel, roze, paars, oranje, crème of voor meerdere kleuren per bloem.

4.       Allium
De zomer in je bol nemen we dit jaar letterlijk. De prachtige bollen maken het straalseizoen compleet. Allium is verkrijgbaar in de mooiste kleuren en bloeit lekker lang. Als je haar na het bloeien droogt, kun je er zelfs uitgebreid mee nazomeren. Pas wel op dat stengels en blad niet beschadigen, want dan krijg je met een typische uiengeur te maken. Ben je in een sierbui, neem dan een sierui!

5.       Delphinium
Het nichtje van de ranonkel maakt je keer op keer blij. De lange stengels van Delphinium vol kleine bloemetjes rinkelen geluidloos, om je op vrolijken. Voor bijen en vlinders kan de dag niet meer stuk na het vinden van de Delphinium. De bloemen hebben ongeveer 3 tot 7 blaadjes. De kleur van de bloemen kan paars, blauw, rood, geel of wit zijn. De bijnaam ridderspoor komt van het naar achter wijzende spoor aan iedere bloem.

Bron: Bloemenbureau Holland

« Terug naar het overzicht

Top 5 zomerbloemen

Specials

Nieuws

> Bekijk alle berichten

Direct From Growers

Kalender

27
National holiday of the French community
27 september 2018
2
Grandparents' Day
2 oktober 2018
> Bekijk hele kalender